El municipi

Història i Patrimoni

Enmig de la vall del Sió, entre la Serra d'Almenara i la de Montclar, travessada pel riu Sió, s'aixeca la vila d'Agramunt. D'origen medieval, Agramunt fou des de la conquesta cristiana fins a la fi del comtat d'Urgell la capital econòmica del Comtat d'Urgell. No és d'estranyar, doncs, l'existència d'una església imponent al centre de la vila o de l'antic castell comtal, que fou residència temporal dels comtes d'Urgell.

Situació del municipi

La vila d'Agramunt és el centre geogràfic i la població capdavantera de la Ribera del Sió, una comarca natural situada en el punt de confluència de l'Urgell, la Segarra i la Noguera.

Turisme

Turisme d'Agramunt us proposa diferents visites guiades per a conèixer el nostre patrimoni o bé rutes i excursions pels voltants per a fer caminant o amb btt.

Els pobles del municipi

El municipi d'Agramunt és format per la vila i sis pobles més: Mafet, Almenara Alta, La Donzell, Montclar, Rocabertí i les Puelles. Els quatre darrers constituïen l'antic municipi de la Donzell que fou incorporat al d'Agramunt en dues etapes: l'any 1967 les Puelles i el 1970 Montclar, La Donzell i Rocabertí.