Viladot a l'Arxiu Històric de Lleida

Teresa Ibars recull documents, manuscrits i fotografies que no s'havien vist fins ara

DIJOUS 13 OCTUBRE 2022

L'Arxiu Històric de Lleida va presentar el passat dilluns la mostra "Guillem Viladot des del silenci del seu arxiu: 100 anys d'història". Una exposició que neix gràcies al treball que Teresa Ibars, responsable del Serveis d'Arxius Estudis i Informació de la Diputació, ha fet inventariant i classificant tota la documentació que hi havia a la Fundació Guillem Viladot.

La mostra que recorre la vida i obra de Viladot, està estructurada en diversos àmbits: Infantesa i adolescència; Viladot articulista; Les avantguardes i l'experimentació; Viladot i la psicoanàlisi, i Viladot, la cultura i la contracultura.

En cadascun d'aquests àmbits, i a través de fotografies, documents textuals, textos publicats i manuscrits originals de les seves obres, entre altres, podrem descobrir les diverses "cares" d'aquest creador. La major part d'aquests documents provenen de la Fundació "Lo Pardal" que custodia el llegat documental d'en Guillem Viladot, un llegat que va organitzar i descriure la Teresa Ibars, arxivera i responsable del Servei d'Arxius de la Diputació de Lleida, i que ha donat origen a aquesta exposició.

A la mostra s'hi poden trobar documents, manuscrits i fotografies que no s'havien vist.

L'exposició es pot veure a l'Arxiu Històric de Lleida fins al 2 de desembre.

Galeria d'imatges